Over mij


Het gezicht achter Marieke.

Ik ben 26 jaar en al mijn hele leven in de ban van dieren. Toen ik 12 was ging ik in weer en wind alle honden uit de buurt uitlaten. Maar inmiddels ben ik de gelukkige eigenaar van heel wat eigen dieren. Waarvan er 2 honden zijn. Mijn grote trots Bingo, een duitse herder teef, zij was mijn eerste eigen hond. Helaas is zij overleden (24-11-2022) Op dit moment bestaat mijn roedel uit: Nala een oud-duitse herder teef van 2 jaar. En  Pip, een jack russel kruising van 6 jaar, ook zij is een teef. 2 hele stabiele honden maar daar is de nodige training aan vooraf gegaan. 

En dat brengt me gelijk op het volgende; omdat ik nergens terecht kon voor de juiste tips en adviezen heb ik zelf veel onderzoek gedaan naar hondengedrag, trainingsmethodes en hulpmiddelen. Hieruit is mijn eigen trainingsmethode ontstaan. Geen methode die volgens een boekje loopt maar puur eigen kennis. Dit zorgt ervoor dat ik snel kan schakelen wat voor welke hond goed werkt. Elke hond is anders en elke hond leert op een andere manier. Want laten we eerlijk zijn, je krijgt van iedereen goed bedoelde adviezen. Maar waar zijn ze op gebaseerd? En past dit wel bij jouw hond? 

Ik kijk naar jouw hond, jouw gezin en wat er bij jullie past.

Deze denkwijze is mijn kracht. Je krijgt geen informatie uit een boekje maar kennis uit ervaringen en onderzoek. Dit blijkt uiteindelijk meer waard.

Liefs, Marieke