Diensten


Puppycursus

Waarom puppycursus en wat houd de puppycursus in?

Puppycursus is belangrijk om je pup een goede basis opvoeding te geven. Iedereen wil graag een hond die luistert. Maar een pup opvoeden blijkt toch vaak lastiger dan gedacht.  De pup is vervelend, bijt, wil niet zindelijk worden en vertoond geen normaal gedrag. Hier kan ik je bij helpen.

Uiteraard horen er bij de opvoeding ook een aantal commando's. En deze komen dan ook rijkelijk aan bod. Er valt namelijk genoeg te leren. Bij Marieke vinden wij een zogehete vervolgcursus, gehoorzaamheidscursus of jonge honden cursus dan ook overbodig. Je wilt toch dat je pup al luistert na de puppycursus en niet pas na 4 cursussen?

Hondentraining

Onder hondentraining valt alles wat er na de puppycursus nog te leren valt. Dit kunnen soms hele specifieke dingen zijn waar je mee aan de slag wil. Denk hierbij aan naast de fiets leren lopen, een hond die de stofzuiger aanvalt of misschien wil je de gehoorzaamheid nog verder uitbreiden. Alles is mogelijk om aan te werken. Maak alles kenbaar met de intake en we gaan ermee aan de slag!

Sport en spel training

Wil je lekker bezig zijn en blijven met je hond of heb je de ambitie de wedstrijdsport te gaan beoefenen dan is sport en spel training wat je zoekt.

Elke takt van sport kun je zowel hobbymatig trainen als wedstrijdgericht.

Marieke geeft de volgende trainingen:

Obedience

Agility

Hoopers

Speuren

Wil je verder uitleg over één of meerdere sport en spel trainingen stuur je via het contactformulier  gemakkelijk een bericht. Bellen of een bericht via Whatsapp mag natuurlijk ook.

Probleemgedrag

Onder probleemgedrag valt alles wat niet in een cursus kan worden opgelost en wat daadwerkelijk een probleem is in huis, of buiten. Dit zijn veelal problemen die in eigen omgeving moet worden opgelost.

Denk hierbij aan:

Uitvalgedrag aan de lijn

Trekken aan de lijn

Verlatingsangst

Bezoek springend en blaffend ontvangen

Blafgedrag (binnen en buiten)

Bang voor bepaalde geluiden

Aanvallen van stofzuiger e.d.

Bij probleemgedrag word er een consult gerekend. Hierbij kom ik maximaal 2uur aan huis. We lossen tijdens het consult het probleem op in de basis maar dit vraagt uiteraard daarna ook nog het nodige oefenen. Na het consult kun je altijd contact opnemen mocht je nog wat advies nodig hebben. 

Koop en verkoopbemiddeling

De aankoop van een pup/hond is vaak een moeilijke keus. Hoe weet je bijvoorbeeld of je voor het juist ras kiest, en hoe kies je de juiste pup uit een groot nest? Het kan voor veel twijfels zorgen. Ik ben er om jullie situatie in kaart te brengen en jullie van advies te voorzien. Ook kan ik voor jullie op zoek gaan naar een geschikte pup/hond. Ik onderhoud het  contact met de fokker, en maak de afspraken. Uiteraard blijven jullie als klant overal nauw van op de hoogte. Ik ga doorgaans ook mee om bij het nest/hond te gaan kijken. Het hele proces doen we dus samen, vanaf de keus voor een hond te willen gaan, tot het moment dat de hond er is. Uiteraard staat het daarna vrij ook nog eventueel een cursus bij mij te volgen.

Soms is er helaas ook het verdrietige moment dat er afscheid moet worden genomen van een hond omdat deze om dergelijke redenen niet langer kan blijven. Ook hierbij kan ik u helpen op zoek te gaan naar een geschikt nieuw baasje. Als er veel haast is, kan de hond tussentijds bij mij in het hondenpension verblijven. 

 

Hondenpension

Voor meer informatie over ons hondenpension verwijs ik u door naar het kopje Hondenpension