Diensten


Training tijdens verblijf pension

Als u tegen (kleine)problemen aanloopt met uw hond kan ik u hierbij helpen door de hond te trainen tijdens zijn verblijf in de opvang.

Meest voorkomend is hierbij trekken aan de lijn. Maar je kunt verder ook denken aan een stukje basis opvoeding zoals bijvoorbeeld commando's aanleren, sneller reageren op commando's etc.

Nadat ik het aangeleerde goed genoeg heb bevonden, plannen we een moment zodat ik u alle uitleg kan geven over hetgeen wat getraind is. 

Probleemgedrag

Probleemgedrag vind ik een vervelend woord, het geeft aan dat de hond zorgt voor een probleem middels zijn gedrag. Echter is het vaak het baasje die de hond niet goed begrijpt waardoor er vanzelf problemen ontstaan.  Soms is dit al zolang zo dat het heel moeilijk is dat patroon te doorbreken.

Denk hierbij aan:

Uitvalgedrag aan de lijn

Trekken aan de lijn

Verlatingsangst

Bezoek springend en blaffend ontvangen

Blafgedrag (binnen en buiten)

Bang voor bepaalde geluiden

Aanvallen van stofzuiger e.d.

 

Afhankelijk van de hulpvraag kunt u kiezen voor een consult of roedelopname + training.  Ik kan u hierbij uiteraard adviseren.

 

Consult
Bij een consult kom ik maximaal 2uur aan huis. We lossen tijdens het consult het 'probleem' op in de basis maar dit vraagt uiteraard daarna ook nog het nodige oefenen. U krijgt veel uitleg over de achtergrond van het gedrag, zodat we niet alleen het 'probleem' oplossen maar dat u uw hond ook echt gaat begrijpen en lezen. Hierdoor zal een probleem in de toekomst vermeden kunnen worden. Na het consult kunt u altijd contact opnemen mocht u nog advies nodig hebben. 

Roedelopname + training

Soms is het  'probleem' van dusdanige aard dat het beter is te kiezen voor roedelopname met training door mij. Dit houd in dat uw hond minimaal een week, maar soms ook langer bij mij in het pension verblijft. Ik zal afhankelijk van het 'probleem' bekijken hoe vaak training hierbij nodig is. Dit varieert van 2 korte momenten per dag, tot 1 keer per dag of 1 keer in de 2 dagen. Dit is afhankelijk van wat de hond mentaal aan kan.  Als de training is afgrond plannen we een moment om alles door te spreken zodat ik u alle uitleg kan geven over alle veranderingen en de training. Zodat u samen verder kunt oefenen met uw hond.

 

Koop- en verkoopbemiddeling

De aankoop van een pup/hond is vaak een moeilijke keus. Hoe weet je bijvoorbeeld of je voor het juist ras kiest, en hoe kies je de juiste pup uit een groot nest? Het kan voor veel twijfels zorgen. Ik ben er om jullie situatie in kaart te brengen en jullie van advies te voorzien. Ook kan ik voor jullie op zoek gaan naar een geschikte pup/hond. Ik onderhoud het  contact met de fokker, en maak de afspraken. Uiteraard blijven jullie als klant overal nauw van op de hoogte. Ik ga doorgaans ook mee om bij het nest/hond te gaan kijken. Het hele proces doen we dus samen, vanaf de keus voor een hond te willen gaan, tot het moment dat de hond er is. 

Soms is er helaas ook het verdrietige moment dat er afscheid moet worden genomen van een hond omdat deze om dergelijke redenen niet langer kan blijven. Ook hierbij kan ik u helpen op zoek te gaan naar een geschikt nieuw baasje. Als er veel haast is, kan de hond tussentijds bij mij in het hondenpension verblijven. 

Hondenpension

Voor meer informatie over ons hondenpension verwijs ik u door naar het kopje Hondenpension